Jemný smetanový krém z červené řepy s řeřichou
Suroviny
- 50 g Cibule
- 300 g Červená řepa
- 150 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 hrst Řeřicha
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Vývar drůbeží
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- 2 polévková lžíce Jíška instantní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 423 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 13 g
- Sodík 904 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 10.9 mg
- Draslík 317.8 mg
- Vláknina 4863.3 mg
- Vitamín A 4863.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozehřátém oleji zpěníme najemno pokrájenou cibuli a česnek. Zalijeme vroucím vývarem, přilijeme smetanu, citronovou šťávu a ochutíme solí a pepřem.
-
2
Lehce zahustíme máslovou jíškou, rozmixujeme a cca 5min povaříme. Přidáme červenou řepu,krátce provaříme a znovu promixujeme.
-
3
Podle potřeby zředíme mlékem a smetanou. Dochutíme solí a pepřem. Dozdobíme napěněným mlékem a řeřichou.