Jemný smetanový krém z červené řepy s řeřichou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 300 g Červená řepa
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 hrst Řeřicha
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Jíška instantní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 423 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 904 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 10.9 mg
  • Draslík 317.8 mg
  • Vláknina 4863.3 mg
  • Vitamín A 4863.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozehřátém oleji zpěníme najemno pokrájenou cibuli a česnek. Zalijeme vroucím vývarem, přilijeme smetanu, citronovou šťávu a ochutíme solí a pepřem.

  • 2

    Lehce zahustíme máslovou jíškou, rozmixujeme a cca 5min povaříme. Přidáme červenou řepu,krátce provaříme a znovu promixujeme.

  • 3

    Podle potřeby zředíme mlékem a smetanou. Dochutíme solí a pepřem. Dozdobíme napěněným mlékem a řeřichou.

Komentáře k receptu