Bramboračka s houbami a krupkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 86 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 3 g
- Sodík 73 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 2.9 mg
- Draslík 442.4 mg
- Vláknina 6422.7 mg
- Vitamín A 6422.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky, dáme do hrnce, zalijeme 1 litrem vody, osolíme a přivedeme k varu.
-
2
Krupky na sítu prolijeme vroucí vodou a poté přidáme k bramborám.
-
3
Na pánvi rozpálíme sádlo a osmahneme pokrájenou zeleninu a najemno nakrájenou cibuli a spolu s nakrájenými houbami přidáme k bramborám. Na mírném ohni povaříme 15 - 20 minut, až zelenina a brambory změknou. Dochutíme solí, česnekem a majoránkou.