Mořský úhoř ve slaninovém opasku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 498 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 27 g
- Sodík 222 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 255 mg
- Draslík 754.2 mg
- Vláknina 3794.8 mg
- Vitamín A 3794.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.9 mg
- Vitamín E 8.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Úhoře omyjeme, osušíme a nakrájíme na cca 12špalíčků. Smícháme rozmačkaný česnek s nasekanými bylinkami, ochutíme solí a pepřem a rybu ve vzniklé směsi obalíme. Zavineme do plátků slaniny a omotáme blanšírovaným listem pórku.
-
2
Na pánvi rybu krátce osmažíme aby sa zatáhla, podlijeme vínem, zakyjeme a na mírném ohni 8-10minut podusíme.