Řecký citronový koláč s tymiánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 4102 kcal
- Sacharidy 440 g
- Tuky 214 g
- Sodík 795 mg
- Bílkoviny 134 g
- Uhlovodany 256 g
- Cholesterol 2126.8 mg
- Draslík 2006.4 mg
- Vláknina 67490 mg
- Vitamín A 67490 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 317.6 mg
- Vitamín E 4.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 176.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme těsto. Prosijeme moučkový cukr s moukou, přidáme máslo a vypracujeme drobenku. K ní zatřeme žloutky a postupně přidáme dvě lžíce studené vody a zpracujeme pevné těsto. Zabalíme do fólie a necháme cca hodinu odpočívat v chladu.
-
2
Mezitím připravíme náplň. K medu přidáme snítky tyiánu, zahřejeme jej, necháme rozpustit a poté vychladnout.
-
3
Ricottu rozmačkáme, přidáme lžíci hladké mouky, kůru nastrouhanou z citronu a vejce ušlehaná s krupicovým cukrem. Nakonec zatřeme med.
-
4
Vychladlé těsto rozválíme na tenký plát a vyložíme jím koláčovou formu. V lednici necháme zcela vychladnout.
-
5
Nalijeme náplň a pečeme asi 40min v troubě předehřáté na 180C. Náplň musí zpevnit.