Kořeněné novozélandské sušenky
Suroviny
- 160 g Máslo čerstvé
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 120 g Cukr moučkový
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Kardamom
- 2 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 kávová lžička Koření perníkové
- 1 špetka Hřebíček mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 256 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 19.2 mg
- Draslík 26.2 mg
- Vláknina 1919.7 mg
- Vitamín A 1919.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si kořenící směs. Smícháme skořici, mletý kardamom, mletý hřebíček, sušený zázvor a perníkové koření.
-
2
Poté vypracujeme hutné, pevné těsto. Prosejem mouku s kypřicím práškem, přidáme cukr a jednu nebo dvě lžíce kořenící směsi. Zapracujeme máslo, těsto zabalíme do fólie a necháme alespoň 40min odpočívat v chladu.
-
3
Odleželé těsto rozválíme na troušťku cca 3mm a formičkami vykrajujeme libovolné tvary. Naskládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180C cca 10-12min. Hotové sušenky necháme vychladnout na mřížce.