Pražské telecí hrudí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 100 g Šunka dušená
  • 800 g Telecí hruď
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 690 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 447 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 420.8 mg
  • Draslík 757.8 mg
  • Vláknina 3195 mg
  • Vitamín A 3195 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme maso, nakrojíme do něj kapsu a osolíme.

  • 2

    Vytvoříme náplň tak, že osmažíme na lžíci másla vejce, přidáme k nim najemno nakrájenou šunku a zelený hrášek z konzervy.

  • 3

    Kapsu naplníme nádivkou, zašijeme, maso dáme do pekáče vymazaného máslem a dáme péct do vyhřáté trouby.

  • 4

    Pečeme asi 1,5 hodiny, občas přelijeme vypečenou šťávičkou, dle potřeby podlijeme trochou vody.

  • 5

    Když je roláda upečená, tak ji vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, přidáme kousek másla a krátce povaříme.

  • 6

    Z rolády odstraníme nitě, nakrájíme ji na porce a na míse ji obložíme zeleným salátem, rajčaty a petrželkou.

Komentáře k receptu