Pražské telecí hrudí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 690 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 52 g
- Sodík 447 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 420.8 mg
- Draslík 757.8 mg
- Vláknina 3195 mg
- Vitamín A 3195 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme maso, nakrojíme do něj kapsu a osolíme.
-
2
Vytvoříme náplň tak, že osmažíme na lžíci másla vejce, přidáme k nim najemno nakrájenou šunku a zelený hrášek z konzervy.
-
3
Kapsu naplníme nádivkou, zašijeme, maso dáme do pekáče vymazaného máslem a dáme péct do vyhřáté trouby.
-
4
Pečeme asi 1,5 hodiny, občas přelijeme vypečenou šťávičkou, dle potřeby podlijeme trochou vody.
-
5
Když je roláda upečená, tak ji vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, přidáme kousek másla a krátce povaříme.
-
6
Z rolády odstraníme nitě, nakrájíme ji na porce a na míse ji obložíme zeleným salátem, rajčaty a petrželkou.