Telecí špunty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 326 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 28 g
- Sodík 101 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 49.5 mg
- Draslík 129.5 mg
- Vláknina 3700.5 mg
- Vitamín A 3700.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájíme z řízků dlouhé úzké pruhy, naklepeme je, osolíme, potřeme hořčicí a posypeme najemno nakrájenou cibulí s petrželkou.
-
2
Smotáme je a svážeme nití, aby tvořily tlusté krátké závitky (špunty).
-
3
Osmahneme na másle nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme závitky, trochu podlijeme a dusíme doměkka. Pak závitky vyjmeme.
-
4
Vydusíme zbylou šťávu, zaprášíme moukou, osmahneme a zředíme smetanou. Přidáme trochu vody a krátce povaříme. Závitky vložíme zpět nebo je hned klademe na talíře a přeléváme šťávou.