Kreplach
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 630 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 25 g
- Sodík 220 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 389.3 mg
- Draslík 462.2 mg
- Vláknina 6183.1 mg
- Vitamín A 6183.1 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Upečeme hovězí játra, necháme vystydnout a umeleme.
-
2
Osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme k játrům. Nakrájíme nadrobno předem uvařená vejce, přidáme k játrům, opepříme a osolíme.
-
3
Vypracujeme tuhé vláčné těsto z mouky, vejce a trošky vody, rozválíme na tenko a nakrájíme na čtverečky. Do nich pak klademe nádivku z jater, přehneme a vytvoříme taštičky (třírohé). Okrajeme stlačíme k sobě.
-
4
Vaříme je ve slané vodě asi 10 minut a potom je v rozehřátém tuku po obou stranách osmažíme.