Vepřové kotlety s hořčicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1138 kcal
- Sacharidy 186 g
- Tuky 17 g
- Sodík 96952 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 75 mg
- Draslík 417.3 mg
- Vláknina 16693.5 mg
- Vitamín A 16693.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Navlhčenou utěrkou kotlety otřeme, naklepeme, z okrajů odřízneme sádlo, osolíme a zaprášíme hladkou moukou.
-
2
Odkrojené sádlo nakrájíme na drobno, sklovitě rozškvaříme. Přidáme k němu lžíci másla a kotlety po obou stranách opečeme. Kotlety poté poskládáme jednu na druhou a vedle nich zpěníme v tuku drobně nakrájenou cibuli. Kotlety přidáme do cibule, podlijeme troškou vývaru a necháme dusit do měkka. Kotlety během dušení jednou obrátíme.
-
3
Hořčici rozmícháme s vínem a před koncem dušení přidáme ke kotletám. Povaříme ještě cca 10 minut.
-
4
Jako přílohy podáváme jemné noky nebo suchou rýži.