Vepřové kotlety nebo řízky se zeleninou
Suroviny
- 50 g Slanina vepřová
- 1 kávová lžička Protlak rajčatový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 ks Sůl
- 1 ks Hovězí vývar základní
- 4 ks Vepřové kotlety
- 0.5 šálek Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 0.5 šálek Okurky
- 1 šálek Paprikové lusky čerstvé
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1221 kcal
- Sacharidy 191 g
- Tuky 23 g
- Sodík 97757 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 83.5 mg
- Draslík 679.6 mg
- Vláknina 18110 mg
- Vitamín A 18110 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Navlhčenou utěrkou otřeme kotlety, nařízneme, naklepeme, osolíme a zaprášíme moukou.
-
2
Rozkrájenou slaninu sklovitě rozškvaříme, přidáme máslo a kotlety opečeme po obou stranách. Podléváme mírně vývarem a dusíme do poloměkka. Poté k nim přidáme očištěnou a rozkrájenou zeleninu, mírně přisolíme a dusíme, až zelenina změkne.
-
3
Na závěr přidáme rajčatový protlak zředěný trochou vývaru.
-
4
Pokud namísto protlaku dáme rajče, musíme jej oloupat.
-
5
Jako přílohu podáváme rýži nebo chléb.