Mokrý čokoládový koláč

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 180 g Cukr třtinový
  • 240 g Čokoláda hořká
  • 240 g Máslo čerstvé
  • 225 g Sušenky Club - máslové
  • 180 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 5704 kcal
  • Sacharidy 491 g
  • Tuky 393 g
  • Sodík 433 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 325 g
  • Cholesterol 1486.6 mg
  • Draslík 1891.9 mg
  • Vláknina 42915 mg
  • Vitamín A 42915 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 299.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozmixujeme nebo rozdrtíme sušenky.

  • 2

    Nastrouhanou čokoládu rozehřejeme v hrnci s 60g másla, přidáme sušenky a spojíme dohromady.

  • 3

    Přendáme do formy a upěchujeme na dno. Dáme minimálně

  • 4

    na půl hodiny vychladit.

  • 5

    Rozehřejeme hořkou čokoládu se zbytkem másla a necháme vychladnout. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme smetanu a

  • 6

    vychladlou čokoládu. Nalijeme na sušenkový základ dáme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme asi 45 minut.

  • 7

    Podáváme s čokoládovým krémem nebo samostatně.

Komentáře k receptu