Roštěnky na kakau
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1259 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 102 g
- Sodík 68 mg
- Bílkoviny 80 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 275 mg
- Draslík 514.2 mg
- Vláknina 22248.8 mg
- Vitamín A 22248.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso očistíme, odstraníme šlachy nebo blány, omyjeme a osušíme.
-
2
Marinádu připravíme rozmixováním nasekaného česneku, oleje, sekaných lístků koriandru, harissy, kakaa, šťávy vylisované z limet, dochutíme solí a pepřem. Maso přelijeme marinádou a necháme min 15min odležet v chladu. Lépe však několik hodin nebo do druhého dne.
-
3
V troubě rozpálíme gril na maximum a maso ze všech stran zprudka opečeme, celkem asi 15min. Poté necháme 15min odpočívat zakryté alobalem.
-
4
Nakrájíme na řezy a podáváme např.s grilovanou zeleninou.