Roštěnky na kakau

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Kakao - prášek
  • 120 ml Harissa pasta
  • 250 ml Olej olivový
  • 2 ks Limetka
  • 1 hrst Koriandr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Hovězí roštěnka vys. peč.
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1259 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 102 g
  • Sodík 68 mg
  • Bílkoviny 80 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 275 mg
  • Draslík 514.2 mg
  • Vláknina 22248.8 mg
  • Vitamín A 22248.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme, odstraníme šlachy nebo blány, omyjeme a osušíme.

  • 2

    Marinádu připravíme rozmixováním nasekaného česneku, oleje, sekaných lístků koriandru, harissy, kakaa, šťávy vylisované z limet, dochutíme solí a pepřem. Maso přelijeme marinádou a necháme min 15min odležet v chladu. Lépe však několik hodin nebo do druhého dne.

  • 3

    V troubě rozpálíme gril na maximum a maso ze všech stran zprudka opečeme, celkem asi 15min. Poté necháme 15min odpočívat zakryté alobalem.

  • 4

    Nakrájíme na řezy a podáváme např.s grilovanou zeleninou.

Komentáře k receptu