Babiččin mřížkový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 300 g Mouka polohrubá
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 80 g Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Cukr moučkový
  • 0.25 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 ks Cukr vanilka
  • 1 hrst Ořechy vlašské
  • 2 polévková lžíce Marmeláda ostružinová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 610 kcal
  • Sacharidy 112 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 112 g
  • Cholesterol 81.7 mg
  • Draslík 75.6 mg
  • Vláknina 2405.3 mg
  • Vitamín A 2405.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těsto vypracujeme z mouky, másla, cukru, žloutků, kypřicího prášku, vanilkového cukru a citronové kůry. Vložíme je do lednice a necháme asi půl hodiny odpočinout.

  • 2

    Koláčovou formu vymastíme a vysypeme moukou. Vtlačíme do ní 2/3 těsta a potřeme marmeládou. Ze zbytku těsta vyválíme úzké proužky a na koláči z nich vytvoříme mřížku. Do mezer vložíme rozpůlené vlašské ořechy.

  • 3

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 45min dozlatova.Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu