Babiččin mřížkový koláč
Suroviny
- 300 g Mouka polohrubá
- 200 g Máslo čerstvé
- 80 g Cukr krupice
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 1 ks Cukr moučkový
- 0.25 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 0.5 ks Cukr vanilka
- 1 hrst Ořechy vlašské
- 2 polévková lžíce Marmeláda ostružinová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 610 kcal
- Sacharidy 112 g
- Tuky 18 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 112 g
- Cholesterol 81.7 mg
- Draslík 75.6 mg
- Vláknina 2405.3 mg
- Vitamín A 2405.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těsto vypracujeme z mouky, másla, cukru, žloutků, kypřicího prášku, vanilkového cukru a citronové kůry. Vložíme je do lednice a necháme asi půl hodiny odpočinout.
-
2
Koláčovou formu vymastíme a vysypeme moukou. Vtlačíme do ní 2/3 těsta a potřeme marmeládou. Ze zbytku těsta vyválíme úzké proužky a na koláči z nich vytvoříme mřížku. Do mezer vložíme rozpůlené vlašské ořechy.
-
3
Pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 45min dozlatova.Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem a podáváme.