Pórkovo - mandlové želé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 571 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 37 g
- Sodík 57 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 849.6 mg
- Vláknina 24147 mg
- Vitamín A 24147 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21 mg
- Vitamín E 20.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pórek nakrájíme na 3 cm dlouhé dílky a uvaříme doměkka, dvě kolečka odřízneme a odložíme.
-
2
Plátky oloupaných mandlí namočíme do dvou šálků horké vody,
-
3
rozmixujeme a přecedíme /použijeme jen tekutinu/.
-
4
Pórek, kudzu, želatinu, sirup a šťávu z mandlí společně rozmixujeme a dáme do hrnce.
-
5
Když se směs začne vařit, snížíme teplotu a vaříme až je směs lepkavá až mazlavá.
-
6
Přelijeme do misek a dáme ztuhnout do lednice. Hotový dezert zalijeme sirupem a ozdobíme kolečkem pórku.