Svíčková se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 500 g Hovězí svíčková
  • 400 g Zelenina nakládaná
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 599 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 704 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 138 mg
  • Draslík 1148.7 mg
  • Vláknina 15336.3 mg
  • Vitamín A 15336.3 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do nepřilnavé pánve vlijeme olej a rozpálíme, ze všech stran na něm opečeme očištěné a osušené panenky v celku.

  • 2

    Přendáme do pekáče a zakryjeme alobalem, pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 15 minut.

  • 3

    Zeleninu očistíme, pokrájíme a povaříme v osolené vodě nebo v páře.

  • 4

    Rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou, přidáme lžíci vody a rozmícháme na kaši, vmícháme smetanu, sůl a pepř.

  • 5

    Maso necháme v teple asi 10 minut, pak je nakrájíme na plátky a podáváme se zeleninou, šťávou kterou pustila a omáčkou.

Komentáře k receptu