Svíčková se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 599 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 22 g
- Sodík 704 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 138 mg
- Draslík 1148.7 mg
- Vláknina 15336.3 mg
- Vitamín A 15336.3 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do nepřilnavé pánve vlijeme olej a rozpálíme, ze všech stran na něm opečeme očištěné a osušené panenky v celku.
-
2
Přendáme do pekáče a zakryjeme alobalem, pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 15 minut.
-
3
Zeleninu očistíme, pokrájíme a povaříme v osolené vodě nebo v páře.
-
4
Rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou, přidáme lžíci vody a rozmícháme na kaši, vmícháme smetanu, sůl a pepř.
-
5
Maso necháme v teple asi 10 minut, pak je nakrájíme na plátky a podáváme se zeleninou, šťávou kterou pustila a omáčkou.