Čokoládové suflé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Čokoláda hořká
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr moučkový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 6 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Martell cognac
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1544 kcal
  • Sacharidy 301 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 110 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 300 g
  • Cholesterol 234.9 mg
  • Draslík 347.9 mg
  • Vláknina 6300 mg
  • Vitamín A 6300 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 220C.

  • 2

    Formičky nebo hrnečky vymažeme máslem, vysypeme cukrem a postavíme do pekáče vyloženého pečicím papírem.

  • 3

    Čokoládu se smetanou rozpustíme ve vodní lázni. Odstavíme a postupně vmícháme žloutky a koňak. Všechny bílky a cukr vyšleháme do tuhého sněhu a pomalu vetřeme do čokoládové směsi.

  • 4

    Formičky naplníme těsně pod okraj, postavíme do pekáčku a pečeme 8-10min až suflé vyběhne a povrch zpevní. Vyjmeme, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu