Vepřové kotlety dušené s hořčicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1152 kcal
- Sacharidy 189 g
- Tuky 17 g
- Sodík 97627 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 70.5 mg
- Draslík 702 mg
- Vláknina 17943.5 mg
- Vitamín A 17943.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kotlety otřeme navlhčenou utěrkou, nařízneme u žeberní kosti, naklepeme, osolíme a zaprášíme hladkou moukou.
-
2
V pánvi rozehřejeme sádlo a kotlety na něm opečeme z obou stran, až dostanou pěknou barvu. Maso pečeme do vysmahnutí. Poté přidáme lžičku hořčice, zaprášíme moukou, mírně podlijeme vývarem, přikryjeme a dusíme do měkka. Dle chuti můžeme ke kotletám přidat kmín.
-
3
Jako přílohy podáváme vařené brambory, rýži, zeleninu, saláty.