Vykoštěná jehněčí kýta s petrželkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1088 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 76 g
- Sodík 852 mg
- Bílkoviny 92 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 330 mg
- Draslík 1531.2 mg
- Vláknina 633.3 mg
- Vitamín A 633.3 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso rozkrojíme tak, abychom mohli vytvořit kapsu. Osolíme a opepříme, jednu půlku posypeme nadrobno nakrájeným česnekem a nasekanou petrželkou. Kapsu uzavřeme a zajistíme jehlou.
-
2
Grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím 15min z každé strany pro středně propečené maso nebo 20min pro dobře propečené.
-
3
Poté maso necháme zakryté alobalem asi 5min odpočinout, naporcujeme a podáváme.