Vepřový guláš se zeleninou a rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová plec
  • 300 g Rýže loupaná
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Sůl
  • 8 ks Paprika zelená
  • 1 ks Petržel - nať
  • 6 ks Rajčata
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 744 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 97014 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 109.4 mg
  • Draslík 1082.6 mg
  • Vláknina 12711 mg
  • Vitamín A 12711 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 131.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté maso nakrájíme na kostky o velikosti cca 1 cm.

  • 2

    Očištěnou cibuli nakrájenou na drobno zpěníme na sádle, přidáme pokrájené maso, osmahneme, osolíme, mírně podlijeme a dusíme do poloměkka. Omyté papriky zbavené semínek, rozkrájené na proužky, oloupaná, rozkrájená rajčata přidáme k masu a přisypme přebranou, dobře vypranou a spařenou rýži. Dle chuti přisolíme a dusíme, až vše bude měkké.

  • 3

    Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu