Vepřový guláš se zeleninou a strouháním
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1402 kcal
- Sacharidy 201 g
- Tuky 40 g
- Sodík 97070 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 232.1 mg
- Draslík 1063.8 mg
- Vláknina 20511 mg
- Vitamín A 20511 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 131.2 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z vajec, 2 lžic vody a mouky uděláme velmi tuhé nudlové těsto, které rozdělíme na několik kousků, aby nám rychleji oschlo. Poté je nastrouháme.
-
2
Očištěné a omyté maso nakrájíme na kostky o velikosti cca 1 cm.
-
3
Očištěnou cibuli nakrájenou na drobno zpěníme na sádle, přidáme pokrájené maso, osmahneme, osolíme, mírně podlijeme a dusíme do poloměkka. Omyté papriky zbavené semínek, rozkrájené na proužky, oloupaná, rozkrájená rajčata přidáme k masu a přisypme strouhání. Dle chuti přisolíme a dusíme, až vše bude měkké.
-
4
Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželovou natí.