Vepřový guláš se zeleninou a rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 298 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 22 g
- Sodík 64672 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 72.9 mg
- Draslík 533.8 mg
- Vláknina 3387.7 mg
- Vitamín A 3387.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté maso nakrájíme na kostky.
-
2
Očištěnou cibuli nakrájíme na drobno, zpěníme na sádle, přidáme maso, osolíme, chvilku podusíme. Poté přidáme rozkrájené kysané zelí.
-
3
Po 15 minutách dušení přidáme spařená a oloupaná rajčata (pokud nemáme rajčata, přidáme rajčatový protlak) a vše dodusíme do měkka.
-
4
Na závěr šťávu zaprášíme hladkou moukou a ještě krátce povaříme.
-
5
Jako přílohy podáváme noky, rýži a chléb.