Vepřový guláš zahuštěný II
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 31 g
- Sodík 1590 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 93.6 mg
- Draslík 467.5 mg
- Vláknina 4565.7 mg
- Vitamín A 4565.7 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté maso nakrájíme na kostky.
-
2
Dvě cibule rozkrájíme na jemno, zpěníme na lžíci sádla, zaprášíme sladkou paprikou a do základu přidáme hned rozkrájené maso. Vše osmahneme, osolíme, mírně podlijeme a dusíme téměř do měkka.
-
3
Mezitím si zvlášť připravíme z 1/2 lžíce sádla a mouky jíšku a ještě horkou, nezalitou ji přimícháme k masu. Vše řádně rozmícháme a společně dusíme do měkka.
-
4
Hotový guláš posypeme na drobno nakrájenými znojemskými okurkami, třetí cibulí rozkrájenou na kroužky a osmahnutou na zbytku sádla.