Vepřový guláš s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Vepřové plíce
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 3 ks Okurky nakládané
  • 1 ks Kmín drcený
  • 1 ks Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 280 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 100282 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 602.9 mg
  • Draslík 904.9 mg
  • Vláknina 10138.5 mg
  • Vitamín A 10138.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 44.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na sádle zpěníme očištěnou a drobně rozkrájenou cibuli. Omyté, očištěné a na kostky nakrájené maso přidáme na osmahnutou cibuli, osolíme a okořeníme. Z počátku dusíme maso bez podlévání a jakmile se vlastní šťáva z masa vysmahne, podléváme po malých dávkách horkým vývarem nebo vodou. Guláš bude tak šťavnatý.

  • 2

    Během dušení přidáme do guláše očištěné, na kostky nakrájené brambory, lžíci rajčatového protlaku nebo guláš můžeme podlévat při dušení rajčatovou šťávou.

  • 3

    Na závěr guláš posypeme na kroužky nakrájenou cibulí osmahnutou na tuku a znojemskými okurkami na jemno nakrájenými.

  • 4

    Jakmile je maso měkké, šťávu vysmahneme až na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme a ještě chvilku dusíme.

  • 5

    Jako přílohu podáváme rýži, brambory, noky anebo těstoviny.

Komentáře k receptu