Polévka z kysaného zelí s klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Klobása Dunajská
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 400 g Zelí kysané
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 410 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 202 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 25 mg
  • Draslík 196 mg
  • Vláknina 4430 mg
  • Vitamín A 4430 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kysané zelí překrájíme a klobásu nakrájíme na plátky. Obojí uvaříme v osolené vodě.

  • 2

    Polévku zahustíme kyselým mlékem rozkvedlaným s moukou a ještě povaříme.

Komentáře k receptu