Zeleninová všehochuť
Suroviny
- 80 g Sýr Eidam cihla 40%
- 200 g Hrášek mražený
- 150 g Těstoviny konzumní
- 1 ks Cibule
- 1 ks Fazole bílé
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 1.5 l Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1402 kcal
- Sacharidy 221 g
- Tuky 25 g
- Sodík 1916 mg
- Bílkoviny 80 g
- Uhlovodany 193 g
- Cholesterol 32.8 mg
- Draslík 5340.3 mg
- Vláknina 90583.2 mg
- Vitamín A 90583.2 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.7 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 40.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme a nakrájíme cibuli.
-
2
Řapíky celeru zbavíme tuhých vláken a na kousky nakrájíme.
-
3
Fazole propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
4
Osmahneme na másle cibuli, nasekaný česnek a kousky celeru.
-
5
Podlijeme zeleninovým vývarem, přivedeme k varu a 5 minut vaříme.
-
6
Spaříme rajčata, sloupneme je a dužinu nakrájíme na kousky.
-
7
Do polévky přidáme rajčata, hrášek a kolínka a vaříme,
-
8
dokud nejsou těstoviny hotové.
-
9
Osolíme a opepříme.
-
10
Polévku podáváme posypanou strouhaným sýrem a petrželkou.