Pastýřský koláč
Suroviny
- 500 g Brambory
- 750 g Maso mleté - mix
- 180 ml Mléko polotučné
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 3 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 707 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 58 g
- Sodík 72 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 18.3 mg
- Draslík 569.9 mg
- Vláknina 7334.7 mg
- Vitamín A 7334.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájenou a oloupanou cibuli osmahneme na oleji, přidáme maso a 10 minut dusíme.
-
2
Osolíme, opepříme, přidáme sójovou omáčku, papriku a česnek.
-
3
Do zapékací mísy rozložíme směs, navrch naneseme bramborovou kaši a zapékáme v předehřáté troubě, dokud povrch nezezlátne.