Bramborové suflé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 742 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 40 g
- Sodík 1070 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 470.9 mg
- Draslík 1027.8 mg
- Vláknina 9343.8 mg
- Vitamín A 9343.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 90.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zbylou bramborovou kaši dochutíme muškátovým oříškem.
-
2
Žloutky oddělíme od bílků. Ke kaši vmícháme žloutky smíchané s bramborovým škrobem a se dvěma třetinami sýra nakrájeného na kostičky.
-
3
Vmícháme tuhý sníh z bílků.
-
4
Vymažeme máslem zapékací misky, naplníme směsí a poklademe zbylým sýrem nakrájeným na plátky.
-
5
Upečeme dozlatova, posypeme pažitkou a podáváme.