Koprový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 42 g Droždí sušené
  • 250 g Tvaroh jemný
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 125 ml Zakysaná smetana
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Kopr čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 910 kcal
  • Sacharidy 104 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 270 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 99 g
  • Cholesterol 236.5 mg
  • Draslík 328.6 mg
  • Vláknina 14959.8 mg
  • Vitamín A 14959.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z droždí, vlažného mléka a cukru připravíme kvásek.

  • 2

    Vmícháme do mouky, přidáme olej, sůl, vejce a vypracujeme těsto, které necháme vykynout v teple.

  • 3

    Smícháme tvaroh se smetanou, žloutkem a nasekaným koprem.

  • 4

    Osolíme a opepříme.

  • 5

    Vykynuté těsto rozválíme a přeneseme na plech.

  • 6

    Potřeme náplní a dorůžova upečeme.

Komentáře k receptu