Koprový koláč
Suroviny
- 42 g Droždí sušené
- 250 g Tvaroh jemný
- 500 g Mouka polohrubá
- 125 ml Zakysaná smetana
- 200 ml Mléko polotučné
- 100 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Kopr čerstvý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 910 kcal
- Sacharidy 104 g
- Tuky 41 g
- Sodík 270 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 99 g
- Cholesterol 236.5 mg
- Draslík 328.6 mg
- Vláknina 14959.8 mg
- Vitamín A 14959.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z droždí, vlažného mléka a cukru připravíme kvásek.
-
2
Vmícháme do mouky, přidáme olej, sůl, vejce a vypracujeme těsto, které necháme vykynout v teple.
-
3
Smícháme tvaroh se smetanou, žloutkem a nasekaným koprem.
-
4
Osolíme a opepříme.
-
5
Vykynuté těsto rozválíme a přeneseme na plech.
-
6
Potřeme náplní a dorůžova upečeme.