Brynzový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Droždí
  • 100 g Sýr Brynza
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 200 g Mouka pšeničná hrubá
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 50 ml Olej stolní
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 784 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 484 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 117.1 mg
  • Draslík 232.1 mg
  • Vláknina 6561 mg
  • Vitamín A 6561 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 65 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku se solí smícháme v míse.

  • 2

    Ze 100ml vlažného mléka, cukru a droždí připravíme kvásek, který s vejcem, olejem a zbylým mlékem přidáme k mouce.

  • 3

    Vypracujeme hladké těsto, zaprášíme ho moukou, přikryjeme utěrkou a 40 minut necháme kynout.

  • 4

    Poté těsto rozválíme, přeneseme na vymazaný plech a prsty vytvarujeme 2cm okraj, který potřeme olejem.

  • 5

    Ušleháme smetanu se solí, vmícháme rozšlehaná vejce a směs rozetřeme na těsto.

  • 6

    Posypeme sýrem, lžičkou rozmístíme kopečky brynzy smíchané s paprikou.

  • 7

    Pečeme na 225 stupňů, když začne koláč růžovět dopékáme na 180 stupňů.

Komentáře k receptu