Fazolový rychlý závin
Suroviny
- 600 g Brambory vařené ve slupce
- 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 400 g Fazole bílé
- 200 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Ocet kvasný lihový
- 2 kávová lžička Olej stolní
- 2 ks Cibule
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Kokos - mletý (Kopra)
- 1 špetka Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 961 kcal
- Sacharidy 165 g
- Tuky 14 g
- Sodík 488 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 92 g
- Cholesterol 432.4 mg
- Draslík 2542.9 mg
- Vláknina 48567 mg
- Vitamín A 48567 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.3 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těsto vypracujeme z mouky, oleje, soli, octa a vody.
-
2
Necháme uležet zabalené ve fólii.
-
3
Smícháme uvařené fazole s prolisovanými bramborami.
-
4
Přidáme vejce, žloutky, sůl, pepř, petrželovou nať a osmahnutou cibuli.
-
5
Těsto rozválíme na dva pláty. Na ně rozdělíme fazolovou náplň, zavineme, přendáme na plech, potřeme olejem a pečeme.