Fazolový rychlý závin

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené ve slupce
  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 400 g Fazole bílé
  • 200 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 2 kávová lžička Olej stolní
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Kokos - mletý (Kopra)
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 961 kcal
  • Sacharidy 165 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 488 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 92 g
  • Cholesterol 432.4 mg
  • Draslík 2542.9 mg
  • Vláknina 48567 mg
  • Vitamín A 48567 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těsto vypracujeme z mouky, oleje, soli, octa a vody.

  • 2

    Necháme uležet zabalené ve fólii.

  • 3

    Smícháme uvařené fazole s prolisovanými bramborami.

  • 4

    Přidáme vejce, žloutky, sůl, pepř, petrželovou nať a osmahnutou cibuli.

  • 5

    Těsto rozválíme na dva pláty. Na ně rozdělíme fazolovou náplň, zavineme, přendáme na plech, potřeme olejem a pečeme.

Komentáře k receptu