Květák s rajčatovým protlakem a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 16 g
- Sodík 345 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 14 mg
- Draslík 1530.5 mg
- Vláknina 20367.5 mg
- Vitamín A 20367.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 246.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák uvaříme do poloměkka, necháme odkapat a rozebereme jej na růžičky.
-
2
V kastrolu zpěníme tuk, osmažíme jemně nakrájený česnek, přidáme květák, petrželku a rajčatový protlak. Podlijeme trochu vývarem z květáku, udusíme v troubě a pokrm dochutíme.
-
3
Podáváme na míse se sýrem nakrájeným na nudličky a s pečivem.