Květák s rajčatovým protlakem a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 10 g Petržel - nať
  • 50 g Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Květák
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.125 l Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 309 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 345 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 14 mg
  • Draslík 1530.5 mg
  • Vláknina 20367.5 mg
  • Vitamín A 20367.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 246.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák uvaříme do poloměkka, necháme odkapat a rozebereme jej na růžičky.

  • 2

    V kastrolu zpěníme tuk, osmažíme jemně nakrájený česnek, přidáme květák, petrželku a rajčatový protlak. Podlijeme trochu vývarem z květáku, udusíme v troubě a pokrm dochutíme.

  • 3

    Podáváme na míse se sýrem nakrájeným na nudličky a s pečivem.

Komentáře k receptu