Brambory zapečené se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 315 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 20 g
- Sodík 380 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 32.8 mg
- Draslík 982.5 mg
- Vláknina 10962.5 mg
- Vitamín A 10962.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a osmažíme ne zcela doměkka.
-
2
Zvlášť na tuku podusíme očištěné a na plátky nakrájené žampiony, osolíme je a zakapeme citronovou šťávou.
-
3
Brambory a houby vožíme do vymazané zapékací mísy, zalijeme je silným vývarem a navrch posypeme nastrouhaným sýrem a pokropíme tukem zbylým od smažení.
-
4
Dáme do trouby dozlatova zapéci.