Brambory zapečené v pikantní omáčce
Suroviny
- 750 g Brambory vařené
- 50 g Máslo čerstvé
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Sýr Eidam cihla 40%
- 150 g Šunka dušená
- 30 g Tuk
- 10 g Petržel - nať
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Sardelové řezy
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 681 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 40 g
- Sodík 1525 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 225.2 mg
- Draslík 834.1 mg
- Vláknina 9229.8 mg
- Vitamín A 9229.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.4 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 79.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
-
2
Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji a rozšleháme se smetanou na hustou omáčku. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, šunku, sardele, koření a natvrdo uvařená vejce nakrájená na kostičky. Po provaření přidáme do omáčky polovinu nastrouhaného sýru.
-
3
Brambory naskládáme do vymazaného pekáčku, zalijeme omáčkou a navrch nasypeme zbylý sýr a přidáme trochu tuku. Zapečeme v troubě.
-
4
Podáváme s čerstvým zeleninovým salátem.