Krkonošský závin s uzeným

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Brambory vařené
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka pšeničná hrubá
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 50 g Strouhanka
  • 250 g Vepřová uzená plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 428 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 769 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 86.4 mg
  • Draslík 320 mg
  • Vláknina 5500 mg
  • Vitamín A 5500 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme si brambory ve slupce a necháme je vychladnout.

  • 2

    Po oloupání je umeleme, osolíme, přidáme mouku, sádlo a vejce, zaděláme vše v těsto, které necháme chvilku odpočinout.

  • 3

    Zpěníme na másle najemno nakrájenou cibuli a osmahneme se strouhankou. Z těsta vyválíme placku, dáme na ni cibulku se strouhankou a přidáme najemno nakrájené uzené maso.

  • 4

    Smotáme v závin, zabalíme do mokrého ubrousku a vaříme přes půl hodiny ve slané vodě. Pak závin vyjmeme, nakrájíme na kolečka a podáváme s dušeným zelím.

Komentáře k receptu