Krkonošský závin s uzeným
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 24 g
- Sodík 769 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 86.4 mg
- Draslík 320 mg
- Vláknina 5500 mg
- Vitamín A 5500 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme si brambory ve slupce a necháme je vychladnout.
-
2
Po oloupání je umeleme, osolíme, přidáme mouku, sádlo a vejce, zaděláme vše v těsto, které necháme chvilku odpočinout.
-
3
Zpěníme na másle najemno nakrájenou cibuli a osmahneme se strouhankou. Z těsta vyválíme placku, dáme na ni cibulku se strouhankou a přidáme najemno nakrájené uzené maso.
-
4
Smotáme v závin, zabalíme do mokrého ubrousku a vaříme přes půl hodiny ve slané vodě. Pak závin vyjmeme, nakrájíme na kolečka a podáváme s dušeným zelím.