Pikantní makrela po marocku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 629 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 39 g
- Sodík 58 mg
- Bílkoviny 68 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 240 mg
- Draslík 1 mg
- Vláknina 39.8 mg
- Vitamín A 39.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve uděláme zářezy po obou stranách ryb ve vzdálenosti asi 5cm. Břišní dutinu každé makrely vymažeme lžičkou charmouly a grilujeme cca 5min z každé strany na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím nebo v troubě s předehřátým horním grilem.
-
2
Ochutíme solí a pepřem a podáváme teplé se zbytkem charmouly.