Pikantní makrela po marocku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 ks Makrela obecná
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 629 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 58 mg
  • Bílkoviny 68 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 240 mg
  • Draslík 1 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uděláme zářezy po obou stranách ryb ve vzdálenosti asi 5cm. Břišní dutinu každé makrely vymažeme lžičkou charmouly a grilujeme cca 5min z každé strany na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím nebo v troubě s předehřátým horním grilem.

  • 2

    Ochutíme solí a pepřem a podáváme teplé se zbytkem charmouly.

Komentáře k receptu