Vepřový guláš s fazolkami
Suroviny
- 750 g Vepřová plec
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 2 šálek Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 537 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 41 g
- Sodík 524 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 136 mg
- Draslík 687.2 mg
- Vláknina 3637.5 mg
- Vitamín A 3637.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na sádle zpěníme očištěnou a drobně rozkrájenou cibuli. Omyté, očištěné a na kostky nakrájené maso přidáme na osmahnutou cibuli, osolíme a okořeníme. Z počátku dusíme maso bez podlévání a jakmile se vlastní šťáva z masa vysmahne, podléváme po malých dávkách horkým vývarem nebo vodou. Guláš bude tak šťavnatý.
-
2
Jakmile je maso měkké, šťávu vysmahneme až na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme a ještě chvilku dusíme.
-
3
Do hotového guláše přidáme lžíci rajčatového protlaku a 2 šálky šikmo pokrájených sterilovaných fazolek.