Vepřový guláš s bramborami a okurkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 299 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 11 g
- Sodík 100287 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 602.9 mg
- Draslík 1113.3 mg
- Vláknina 12195 mg
- Vitamín A 12195 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 46 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na sádle zpěníme očištěnou a drobně rozkrájenou cibuli. Omyté, očištěné a na kostky nakrájené maso přidáme na osmahnutou cibuli, osolíme a okořeníme. Z počátku dusíme maso bez podlévání a jakmile se vlastní šťáva z masa vysmahne, podléváme po malých dávkách horkým vývarem nebo vodou. Guláš bude tak šťavnatý.
-
2
Během dušení přidáme do guláše očištěné, na kostky nakrájené brambory a povrch posypeme znojemskými okurkami na jemno nakrájenými.
-
3
Jakmile je maso měkké, šťávu vysmahneme až na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme a ještě chvilku dusíme.
-
4
Jako přílohu podáváme rýži, brambory, noky anebo těstoviny.