Vepřový guláš s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 250 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 11 g
- Sodík 97205 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 602.9 mg
- Draslík 996.4 mg
- Vláknina 4995 mg
- Vitamín A 4995 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 43.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na sádle zpěníme očištěnou a drobně rozkrájenou cibuli. Omyté, očištěné a na kostky nakrájené maso přidáme na osmahnutou cibuli, osolíme a okořeníme. Z počátku dusíme maso bez podlévání a jakmile se vlastní šťáva z masa vysmahne, podléváme po malých dávkách horkým vývarem nebo vodou. Guláš bude tak šťavnatý.
-
2
Zhruba deset minut před koncem dušení přidáme do šťávy čtyři oloupaná a nakrájená rajčata.
-
3
Jakmile je maso měkké, šťávu vysmahneme až na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme a ještě chvilku dusíme.
-
4
Jako přílohu podáváme rýži, brambory, noky anebo těstoviny.