Vepřový guláš II
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 41 g
- Sodík 326 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 136 mg
- Draslík 616.8 mg
- Vláknina 1342.5 mg
- Vitamín A 1342.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na sádle zpěníme očištěnou a drobně rozkrájenou cibuli. Omyté, očištěné a na kostky nakrájené maso přidáme na osmahnutou cibuli, osolíme a okořeníme. Z počátku dusíme maso bez podlévání a jakmile se vlastní šťáva z masa vysmahne, podléváme po malých dávkách horkým vývarem nebo vodou. Guláš bude tak šťavnatý.
-
2
Jakmile je maso měkké, šťávu vysmahneme až na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme a ještě chvilku dusíme.