Vepřová žebírka s kapustou, bramborami a rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 573 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 22 g
- Sodík 433 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 132.3 mg
- Draslík 2514.4 mg
- Vláknina 19196.2 mg
- Vitamín A 19196.2 mg
- Vitamín B6 2.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 327 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná a omytá žebírka dáme vařit do menšího množství osolené vody a vaříme téměř do měkka. Nikdy je nevaříme příliš do měkka, ztrácejí poté svou chuť.
-
2
Očištěné a oloupané brambory nakrájíme na menší kostky, omytou kapustu nakrájíme na proužky, rajčata spaříme v horké vodě, oloupeme, nakrájíme a vše dáme do kastrolu, podlijeme trochou vývaru z masa, opepříme, přidáme celé stroužky česneku a dusíme.
-
3
Mezitím na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přisypeme mouku a uděláme světlou jíšku. Tu poté zalijeme zbylým vývarem z masa, rozmícháme, povaříme a přidáme ke kapustě s bramborami.
-
4
Na závěr přidáme i maso rozkrájené na porce.