Zapékané zelené fazolky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 207 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 12 g
- Sodík 64693 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 182.2 mg
- Draslík 372.4 mg
- Vláknina 9198.5 mg
- Vitamín A 9198.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelené fazolky očistíme, nakrájíme na kousky dlouhé 3 až 4 cm a uvaříme v osolené vodě do měkka. Uvařené fazolky dáme do vymazané ohnivzdorné mísy a posypeme strouhankou a nastrouhaným ementálským sýrem. Vejce rozšleháme s mlékem, mletým pepřem a nasekaným čerstvým koprem, zalijeme fazolky a zapečeme ve vyhřáté troubě.