Vepřová žebírka s kapustou a bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 584 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 22 g
- Sodík 97018 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 132.3 mg
- Draslík 2469.8 mg
- Vláknina 22536.5 mg
- Vitamín A 22536.5 mg
- Vitamín B6 2.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 316.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná a omytá žebírka dáme vařit do menšího množství osolené vody a vaříme téměř do měkka. Nikdy je nevaříme příliš do měkka, ztrácejí poté svou chuť.
-
2
Očištěné a oloupané brambory nakrájíme na menší kostky, omytou kapustu nakrájíme na proužky a oboje dáme do kastrolu, podlijeme trochou vývaru z masa, opepříme, přidáme celé stroužky česneku a dusíme.
-
3
Mezitím na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přisypeme mouku a uděláme světlou jíšku. Tu poté zalijeme zbylým vývarem z masa, rozmícháme, povaříme a přidáme ke kapustě s bramborami.
-
4
Na závěr přidáme i maso rozkrájené na porce.