Okurkový nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 226 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 14 g
- Sodík 96948 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 227.5 mg
- Draslík 349.2 mg
- Vláknina 6856.5 mg
- Vitamín A 6856.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Salátové okurky oloupeme a nastrouháme. Ze sádla a mouky připravíme jíšku, přidáme mléko, žloutek a povaříme. Vychladlý bešamel promícháme s nastrouhanými okurkami, osolíme, okořeníme mletým pepřem, přidáme nakrájenou zelenou petrželovou nať a žloutky, promícháme a nakonec zlehka přimícháme tuhý sníh, který jsme si ušlehali z bílků. Směs dáme do vymazané nádoby a uvaříme ve vodní lázni nebo upečeme ve vyhřáté troubě.