Aioli s pečeným česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 300 ml Majonéza
  • 1 ks Česnek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2129 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 240 g
  • Sodík 1692 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 65.9 mg
  • Vláknina 369 mg
  • Vitamín A 369 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 35.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vršek hlavičky česneku odkrojíme a skrojíme špičky stroužků. Pokapeme olejem, ochutíme solí a pepřem a pečeme v troubě předehřáté na 150C cca 60min, dokud česnek nezměkne. Poté necháme vychladnout, odstraníme vnější slupku, stroužky rozmačkáme na hladkou kaši a vmícháme do majonézy.

  • 2

    Aioli podáváme ke grilovanému masu nebo zelenině.

Komentáře k receptu