Pstruh lososový na šafránu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 739 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 23 g
- Sodík 2004 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 83 g
- Cholesterol 120.3 mg
- Draslík 3190.4 mg
- Vláknina 31912.9 mg
- Vitamín A 31912.9 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 81 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 78.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané, na tenké plátky nakrájené brambory a fenykl povaříme 15 minut ve vývaru s bobkovým listem, solí a pepřem.
-
2
Scedíme a rozložíme do máslem vymazané zapékací formy. Navrch položíme osolené a opepřené filé ze pstruha. Smetanu prohřejeme se šafránem a zalijeme rybu.
-
3
Pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 10 minut.
-
4
Podáváme se zeleninou vařenou v páře.