Hovězí maso na kari a kokosu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hovězí maso přední
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Vývar drůbeží
  • 1 ks Hřebíček
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 393 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 97291 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 64.7 mg
  • Draslík 503.6 mg
  • Vláknina 5957 mg
  • Vitamín A 5957 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na nudličky a zlehka naklepeme. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso a za stálého míchání opečeme ze všech stran. Potom přidáme mletou skořici, kari, rozetřený česnek, a tlučený hřebíček, vše posypeme nastrouhaným kokosem, přimícháme oloupaná rajčata nakrájená na osminky, podlijeme vývarem a udusíme do měkka. Během dušení podle potřeby podléváme. Nakonec dosolíme podle chuti.

Komentáře k receptu