Hovězí perkelt
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 390 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 21 g
- Sodík 97653 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 87.6 mg
- Draslík 589.5 mg
- Vláknina 5687 mg
- Vitamín A 5687 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.1 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na kostky a za stálého míchání opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, zpěníme, zaprášíme moukou, opečeme a odstavíme. Potom přimícháme mletou červenou papriku a sůl, podlijeme masovým vývarem, přidáme papriky bez jadérek nakrájené na nudličky a přiklopené dusíme. Později přidáme oloupaná nakrájená rajčata a udusíme do měkka. Nakonec přimícháme kyselou smetanu, uvedeme do varu, odstavíme a podle chuti pokapeme citrónovou šťávou.