Hovězí perkelt

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 400 g Hovězí maso zadní
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Hovězí vývar základní
  • 2 ks Paprika zelená
  • 1 ks Citronová šťáva
  • 2 dl Zakysaná smetana
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 390 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 97653 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 87.6 mg
  • Draslík 589.5 mg
  • Vláknina 5687 mg
  • Vitamín A 5687 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na kostky a za stálého míchání opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, zpěníme, zaprášíme moukou, opečeme a odstavíme. Potom přimícháme mletou červenou papriku a sůl, podlijeme masovým vývarem, přidáme papriky bez jadérek nakrájené na nudličky a přiklopené dusíme. Později přidáme oloupaná nakrájená rajčata a udusíme do měkka. Nakonec přimícháme kyselou smetanu, uvedeme do varu, odstavíme a podle chuti pokapeme citrónovou šťávou.

Komentáře k receptu