Cikánské kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 150 g Brambory
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Rajčata
  • 1200 g Kuře
  • 100 g Paprikové lusky čerstvé
  • 50 g Olej stolní
  • 100 g Cibule sterilovaná
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 945 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 74 g
  • Sodík 611 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 255.5 mg
  • Draslík 891.3 mg
  • Vláknina 3262 mg
  • Vitamín A 3262 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné kuře rozdělíme na čtvrtky, osolíme a poprášíme paprikou. Osmahneme na oleji po obou stranách.

  • 2

    Podlijeme a dusíme téměř doměkka. Přidáme nakrájené papriky, spařená oloupaná a nakrájená rajčata, nakládané cibulky a vše dusíme doměkka spolu s bramborami nakrájenými na kostičky.

  • 3

    K hotovému kuřeti vmícháme nakrájenou rozškvařenou slaninu.

Komentáře k receptu