Maďarská roštěnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 394 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 24 g
- Sodík 530 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 119.7 mg
- Draslík 196.9 mg
- Vláknina 3052 mg
- Vitamín A 3052 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Roštěnku nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, okraje nařízneme, prudce opečeme v rozehřátém sádle z obou stran, osolíme a odložíme do tepla. Na sádle zpěníme cibuli nakrájenou na kolečka, odstavíme, zaprášíme mletou červenou paprikou, podlijeme masovým vývarem a vrátíme zpět na oheň. Přidáme roštěnky a přiklopené dusíme do měkka.
-
2
Šťávu zaprášíme moukou, povaříme 20 minut a přecedíme nebo prolisujeme skrz síto na roštěnky. Část osmažené cibule necháme na obložení roštěnek.