Polévka z mladého chmele
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 496 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 29 g
- Sodík 1507 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 42.8 mg
- Draslík 1516.9 mg
- Vláknina 1017.9 mg
- Vitamín A 1017.9 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chmel propláchneme a dáme vařit do vývaru z kostí.
-
2
Připravíme si světlou jíšku z části másla, mouky a přidáme ji do chmelového vývaru. Ochutíme solí.
-
3
Polévku přecedíme, doplníme vývarem do požadovaného množtví, přidáme muškátový květ a krátce povaříme. Přidáme dle chuti nasekanou petrželovou nať.
-
4
Osmažíme na zbylém másle na kostičky nakrájené žemle a dáme je do talířů. Potom přelijeme polévkou.