Polévka z mladého chmele

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Chmelové výhonky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Žemle tuková
  • 2 špetka Muškátový oříšek
  • 1.5 l Vývar z hovězích kostí
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 496 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 1507 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 42.8 mg
  • Draslík 1516.9 mg
  • Vláknina 1017.9 mg
  • Vitamín A 1017.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chmel propláchneme a dáme vařit do vývaru z kostí.

  • 2

    Připravíme si světlou jíšku z části másla, mouky a přidáme ji do chmelového vývaru. Ochutíme solí.

  • 3

    Polévku přecedíme, doplníme vývarem do požadovaného množtví, přidáme muškátový květ a krátce povaříme. Přidáme dle chuti nasekanou petrželovou nať.

  • 4

    Osmažíme na zbylém másle na kostičky nakrájené žemle a dáme je do talířů. Potom přelijeme polévkou.

Komentáře k receptu